Ізраїль продасть Греції протитанкові ракети на 400 мільйонів доларів

17:00 10.04.2023

Ізраїль підписав угоду про продаж протитанкових ракет Spike Греції на суму 1,44 мільярда шекелів (400 мільйонів доларів).

Про це повідомило Міноборони Ізраїлю в понеділок, передає "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Spike - це керована протитанкова ракета, що використовується багатьма країнами ЄС і НАТО, вироблена ізраїльським державним оборонним підрядником Rafael.

"Ракети Spike посилять портфель оперативних засобів грецької армії, і ми очікуємо на подальше розширення за рахунок стратегічної співпраці в найближчому майбутньому", - сказав генеральний директор Rafael Йоав Хар-Евен.

Міністр оборони Ізраїлю заявив, що ця угода зміцнює зв'язки між країнами.

Минулого тижня Ізраїль і Rafael заявили, що нададуть Фінляндії сучасну систему протиповітряної оборони David's Sling після того, як вона офіційно приєдналася до Організації Північноатлантичного договору 4 квітня.

Фінляндія отримає оборонну систему, призначену для перехоплення балістичних і крилатих ракет, в рамках угоди вартістю 316 мільйонів євро. Вона все ще потребує схвалення Сполучених Штатів, які беруть участь у розробці системи.

Фінляндія заявила, що угода з Ізраїлем значно посилить її можливості, а Ізраїль назвав її "квантовим стрибком" в оборонній співпраці між країнами.

Ще на цю тему