Міноборони Франції заперечує присутність своїх військових в Україні

16:00 09.04.2023

Міністерство оборони Франції заперечило присутність французьких військових в Україні, про що нібито йдеться у документах, які приписуються Пентагону та які в середині тижня потрапили в російські мережі.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник міністра збройних сил Франції Себастьєн Лекорню, повідомляє The Guardian.

"Французькі війська не беруть участі в операціях в Україні. Зазначені документи не походять від французької армії. Ми не коментуємо документи, джерело яких невідоме" - сказав Лекорню.

Надсекретні документи Пентагону, що, як повідомляється, містять схеми та подробиці про очікувані поставки зброї, чисельність підрозділів та іншу конфіденційну інформацію, були поширені в мережі Твіттер та Tелеграм цього тижня.

На одному зі слайдів йшлося про те, що в Україні вже діє невеликий контингент спецпризначенців з Франції, Америки, Великої Британії та Латвії, який налічує менше сотні бійців з країн-членів НАТО.

На думку військових аналітиків, вказані документи були змінені в деяких частинах, щоб завищити американські оцінки загиблих українських військових та занизити оцінки кількості загиблих російських військових.

 

Теми:

Ще на цю тему