У Європі у квітні стартують військові навчання за участі 26 країн

20:20 07.04.2023

Наприкінці квітня у Європі розпочнуться масштабні багатонаціональні військові навчання Defender 23.

За даними Пентагону, маневри триватимуть близько двох місяців, пише Мілітарний.

Очікується, що майже 9000 американських та близько 17000 військовослужбовців з 26 країн-союзників і партнерів візьмуть участь у цих навчаннях.

Початок маневрів запланований на 22 квітня.

“Ці щорічні майже двомісячні навчання зосереджені на стратегічному розгортанні сил, що базуються в США, використанні попередньо розміщених запасів армії і оперативній сумісності з європейськими союзниками і партнерами”, – сказала заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Навчання Defender 23 проводять під керівництвом армії США в Європі та Африці.

Багатонаціональні військові маневри мають продемонструвати перед союзниками здатність американців швидко розгортати боєздатні війська і техніку для захисту континенту від агресії. А також навчання мають стримати амбіції тих, хто може загрожувати миру в Європі.

У Пентагоні зазначають, що до всього ці навчання демонструють прагнення європейських країн збільшити масштаби, спроможність і оперативну сумісність своїх збройних сил.

“У навчаннях візьмуть участь близько 9000 американських військовослужбовців і близько 17 000 військовослужбовців з 26 країн-членів і партнерів альянсу, а окремі частини навчань пройдуть у 10 різних європейських країнах”, – сказала Сінгх.

Цього тижня до Іспанії почало прибувати обладнання для проведення навчань. Із США до Європи, за словами Сінгх, вже доставили близько 7000 одиниць техніки.

Крім того, під час навчань Defender 23 буде використано близько 13 000 одиниць техніки, яка взята із заздалегідь підготовлених запасів.

Разом зі США у навчаннях візьмуть участь військові з Албанії, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Франції, Грузії, Німеччини, Греції, Угорщини, Італії, Косово, Молдови, Чорногорії, Нідерландів, Північної Македонії, Польщі, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції і Сполученого Королівства.
 

Ще на цю тему