Резніков в Афінах говорив з міністром оборони Греції про військову допомогу

21:00 06.04.2023

Міністр оборони Олексій Резніков у четвер прибув до Афін, де провів двогодинні переговори з грецьким візаві Нікосом Панагіотопулосом про військову підтримку та співпрацю на тлі повномасштабного вторгнення Росії.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на грецьке видання EPT.

За підсумками переговорів Резніков висловив вдячність від імені своєї країни уряду й народу Греції за підтримку на різних рівнях у боротьбі з російським вторгненням, зокрема за прийняття українських біженців.

Український міністр поінформував про поточну ситуацію на полях боїв, підготовку контрнаступальної кампанії Збройних Сил, підготовку солдатів, а також укотре наголосив на необхідності надання артилерійських снарядів та важкого піхотного озброєння.

Він запропонував посилити співпрацю з Грецією в питанні розмінування Азовського моря по завершенні війни, що дозволить безперешкодно продовжувати постачання зерна до Африки.

Своєю чергою міністр оборони Греції запевнив у рішучій підтримці України та її невід'ємного права захищати себе й відновлювати суверенітет і територіальну цілісність. своєї країни.

"Ми застосували всі санкції, накладені на загарбника, незважаючи на їхню ціну. Наша реакція на російське вторгнення, відверто агресивний акт, була швидкою і рішучою, враховуючи нашу чітку і тверду позицію проти будь-якої форми ревізіонізму, незалежно від того, чи кидає він виклик основним нормам міжнародного правопорядку, чи виражається в прагненні змінити міжнародно визнані кордони", – підкреслив Панагіотопулос.

Він також висловив налаштованість Греції на зміцнення двостороннього співробітництва з Україною у сфері оборони.

За підсумками зустрічі грецька сторона також розкрила загальний обсяг допомоги, який уже було надано та планується надати Україні. Це 72 тонни гуманітарної допомоги й 3870 тонн військової техніки, зокрема ПЗРК Stinger, ракети, артилерійські снаряди, набої до гвинтівок і БМП-1.

Крім того, до відправлення готується чергова партія БМП-1, 73-мм реактивних снарядів, артилерійських боєприпасів та гвинтівок, також Греція продовжує приймати на лікування поранених українських солдатів і офіцерів.

Ще на цю тему