Ще трьом поліцаям, які працювали в окупаційних репресивних органах на Херсонщині, повідомили про підозру / Фото

16:00 05.04.2023

СБУ заочно повідомила про підозру ще трьом поліцаям, які працювали на окупантів у незаконно створених репресивних органах Херсонської області. 61-річній Тетяні Фоміній, 51-річному Анатолію Кірюшину і 24-річному Павлу Крайнову загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозр.

У цих документах йдеться, що всі три підозрювані добровільно погодились працювати на окупантів в незаконно створеній силовій структурі. За їхньою допомогою росіянам вдалося запустити роботу репресивних органів і придушувати рух опору окупації.

Мешканка Херсона Тетяна Фоміна, 1 вересня 1961 р. н., працювала на посаді – «начальник управління фінансового забезпечення головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області (далі – ГУ МВС)». 

Мешканець Олешок Херсонського району Анатолій Кірюшин, 25 лютого 1972 р. н., перебував на трьох посадах – «в. о. заступника начальника відділу з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ МВС», «в. о. заступника начальника відділу інспекції по особовому складу управління кадрового забезпечення ГУ МВС» і «старший уповноважений з особливо важливих справ відділу перевірок та реалізації оперативної інформації оперативно-розшукової частини власної безпеки ГУ МВС».

А мешканець Херсона Павло Крайнов, 11 травня 1998 р. н., працював на окупантів «старшим слідчим слідчого відділу Суворовського міського відділу поліції».

Тетяна Фоміна, Павло Крайнов, Анатолій Кірюшин. Фото: СБУ

Усім трьом працівникам окупаційної поліції повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України. За вчинене їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Перед звільненням Херсона всі вони втекли на окуповану територію області і там переховуються від правосуддя.

Як писав ЦЖР, 18 березня СБУ повідомила про підозру кільком десяткам поліцаїв, які працювали на російських окупантів у Херсонській області. Всім їм загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.
 

Ще на цю тему