На кордоні України з Молдовою запрацював перший спільний пункт пропуску на залізниці

17:40 04.04.2023

На українсько-молдавському кордоні запрацював перший спільний пункт пропуску для залізничного сполучення "Серпневе 1 – Басараб’яска", де контрольні процедури почали здійснювати в одному місці.

Повідомляє УНН з посиланням на інформацію Державної митної служби України в Telegram.

Цитата

"На кордоні між Україною та Молдовою, зокрема, у пункті пропуску для залізничного сполучення "Серпневе 1 – Басараб’яска", вперше контрольні процедури здійснили всі контролюючі органи обох країн в одному місці - на молдовській стороні зазначеного п/п. Залізничні вагони із сіллю, які слідували транзитом через Республіку Молдова оформили в режимі ввезення на територію України", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що така міжнародна практика вперше застосовується у залізничному пункті пропуску на українському кордоні, і в майбутньому може використовуватися на кордоні з європейськими країнами. Митна служба повідомила, що до сьогодні українські митники та прикордонники здійснювали контрольні заходи спільно з колегами з сусідніх країн лише у деяких автомобільних пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

"Очікується, що проведення оформлення контрольними службами в одному пункті пропуску сприятиме розширенню експортного потенціалу України й транзитних можливостей Молдови. Надалі, після перемоги України - ще і розширенню експорту молдовських підприємств на зовнішні ринки з використанням логістики портів Одеси", - підсумували у відомстві.

Теми:

Ще на цю тему