На «Алеї слави» міста-героя Севастополя поховали найманця ПВК «Вагнер»

17:30 01.04.2023

В окупованому Севастополі на «Алеї слави» кладовища Кальфа поховали найманця ПВК «Вагнер» Андрія Тюніна.

Як пише Крим.Реалії, про це повідомляє російський очільник окупованого міста Михайло Развожаєв.

Він називає найманця «розвідником». Повідомляється, що загиблий народився у Севастополі. З родиною переїхав на Камчатку, там закінчив школу. Загинув у районі Бахмута «під час виконання бойового завдання».

Раніше батько Андрія Тюніна, голова «громадської організації Російська громада «Соболь» Володимир Тюнін, розповів ЗМІ, що його син добровільно уклав 6-місячний контракт із ПВК «Вагнер» та «благополучно його виконав». Після цього йому продовжили контракт на три місяці, під час виконання якого він загинув.

Декілька днів тому в Севастополі поховали чергового найманця ПВК «Вагнер» Артема Колесникова, який загинув у районі Бахмута.

До лютого цього року російська влада Криму та Севастополя офіційно не повідомляла про загибель найманців ПВК «Вагнер». 22 лютого севастопольське видання ForPost повідомило про загибель під Бахмутом Костянтина Черв'якова – учасника пошукового загону «Берегова оборона» із Севастополя, який воював у складі ПВК «Вагнер».

Згодом у Севастополі з почестями поховали Романа Алексанцева, засудженого за жорстоке вбивство таксиста. Колишній ув'язнений у складі ПВК «Вагнер» загинув на околицях Бахмута.

Розвожаєв повідомляв про похорон ще одного «вагнерівця» із Севастополя, який також загинув під Бахмутом.

За російським Кримінальним кодексом, за найманство передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 18 років, а найманцю загрожує до 15 років.
 

Теми:

Ще на цю тему