Влада Аргентини почала відмовляти росіянам у продовженні дозволів на перебування

13:20 31.03.2023

Міграційна служба Аргентини почала відмовляти росіянам у продовженні дозволів на перебування, скасовувати вже раніше видані дозволи на проживання та навіть погрожувати депортацією, скаржаться росЗМІ, пише УНН.

Деталі

За словами завідувача консульського відділу посольства росії в республіці георгія поліна, вони вже в курсі ситуації щодо практики аргентинського міграційного управління. Адвокатське бюро, до якого звернулося посольство за інформацією, підтвердило, що без апеляції росіяни, які отримали відмову, можуть бути видворені з Аргентини. 

"Почастішали винесення негативних рішень щодо продовження так званого туристичного перебування російським громадянам, що знову приїхали сюди, відмови в оформленні ним дозволів на проживання (і навіть скасування раніше вже виданих), а також винесення припису у найкоротші терміни під загрозою ініціювання процедури депортації. Поки що йдеться про кілька десятків випадків", - повідомив полін.

Міграційна служба країни обґрунтовує відмови положенням російсько-аргентинської угоди про безвізові поїздки, "згідно з якою власники звичайних російських закордонних паспортів можуть в'їжджати, виїжджати, слідувати транзитом і перебувати на території Аргентини без віз не більше ніж 90 днів впродовж кожного періоду". 

"Виходили б з того, що недискримінаційна реалізація таких положень аргентинського законодавства передбачає, що і громадянам інших країн, які мають з Аргентиною безвізовий режим, відмовляли б у видачі дозволів на проживання, якщо у відповідних двосторонніх або багатосторонніх договорах містяться схожі положення. Останні місяці ж на слух майже виключно російські громадяни", - поскаржився російський дипломат.

Теми:

Ще на цю тему