Закон буде виконуватися: Данілов нагадав, що сьогодні Московська церква має звільнити Лавру

14:00 29.03.2023

Сьогодні, 29 березня, представники Української Православної церкви Московського патріархату мають звільнити приміщення Києво-Печерської лаври відповідно до закону.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі Radio NV.

«Є закони нашої країни, які будуть поважати всі. Не має значення чи ви любите Бога, чи ви ходите у туди чи ні (Києво-Печерську лавру – ред). Усі закони нашої країни убудть виконуватися», - наголосив Данілов.

Він також наголосив, що РНБО не втручається у церковні справи, але Києво-Печерська лавра - це музей, що належить державі. «Усе, що стосується цього музейного комплексу, буде вирішувати держава, а не якісь окремі люди, які чомусь вирішили, що будуть вирішувати, яким чином їм нехтувати нашими законами», - заявив Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що в Лаврі функціонуватиме музейний комплекс. «Чи працюватимуть церкви? Так, будуть. Чи будуть там проводитися богослужіння? Так, будуть. Але за законами нашої країни, а не з тими штучними утвореннями, яких поза законом нашої країни було утворено величезну кількість для тих чи інших подій. Якщо ви кажете, що все, що відбувається у світі, – це Божа рука, вважайте, що це робить Божа рука. Ви ж не сперечаєтеся з Богом. Ось Бог так вирішив, що 29 числа повинні залишити цю обитель, перейти в інше місце», – сказав Данілов.

Нагадаємо, як повідомлялося, керівництво Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» вимагає монахів УПЦ МП покинути всю територію Лаври до 29 березня. Національний заповідник не продовжив дію оренди для УПЦ Московського патріархату в чоловічому монастирі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври через порушення орендних умов представниками УПЦ МП. Крім того, Московська церква почала судове блокування вичелення з Верхньої та Нижньої лаври. Також раніше йшлося про те, що архімандрит Московського патріархату обізвав своїх вірян «стадом».

Теми:

Ще на цю тему