Глава МВС Німеччини засудила рішення МОК допустити атлетів РФ і Білорусі до змагань

09:00 29.03.2023

Федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер різко засудила рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про повернення спортсменів з Росії та Білорусі до міжнародних змагань.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ntv.

У своїй заяві політик СДПН говорить про "ляпас українським спортсменам" у зв'язку з триваючою агресивною війною проти України.

Фезер підкреслює: "Немає жодних причин для повернення Росії у світовий спорт".

Політик Вільної демократичної партії Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн також заявила, що цим рішенням МОК "знущається над більш ніж 220 загиблими українськими тренерами та спортсменами".

Німецька олімпійська спортивна конфедерація вважає повернення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань неправильним, але не виступає проти більшості тих, хто виступає "за". "DOSB була і залишається проти повторного допуску. Але ми визнаємо, що з таким ставленням ми належимо до меншості в міжнародному спорті", - написала у Твіттері головна організація німецького спорту.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення, в якому рекомендував міжнародним федераціям допустити спортсменів з Росії й Білорусі до міжнародних змагань.

Ще на цю тему