Іспанія обіцяє обмежить ship-to-ship операції у своїх водах

19:40 28.03.2023

Іспанія вживатиме жорстких заходів щодо перевантажень із судна на судно. Останнім часом в іспанських водах збільшилась кількість застарілих танкерів із роснафтою.

З наступного місяця танкери, які хочуть здійснювати ship-to-ship операції біля узбережжя Іспанії, повинні отримати на це дозвіл у найближчому іспанському порту, повідомляє usm.media з посиланням на Splash.

Після введення санкцій проти росії, кількість ship-to-ship операцій різко зросла. Росіяни вивозять сиру нафту зі своїх портів на невеликих танкерах, а згодом перевантажують паливо на «тіньовий» флот.

Так, за останній рік «гарячі точки» ship-to-ship операцій передачі з’явилися в Південно-Східній Азії, а також біля Каламати в Греції та поблизу Куети, іспанського форпосту на узбережжі Північної Африки. Така тенденція викликає занепокоєння урядів багатьох країн через потенційні екологічні ризики.Держави-члени Міжнародної морської організації (IMO) планують обмежити ship-to-ship операції по всьому світу. Найближчим часом пропозицію обговорять в юридичному комітеті ООН.
 

Теми:

Ще на цю тему