Німеччина та Нідерланди зробили спільну заяву про подальшу підтримку України

12:00 28.03.2023

Німеччина та Нідерланди продовжать допомагати Україні, включаючи військову техніку, та подбають про дотримання антиросійських санкцій.

Про це йдеться у спільній заяві за результатами німецько-нідерландських урядових консультацій, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Ми продовжуватимемо працювати разом над досягненням Україною справедливого та міцного миру та процвітаючого майбутнього. Тому ми надаватимемо постійну гуманітарну та фінансову допомогу, а також військове обладнання та достатню підготовку військових, щоб Україна могла захистити себе", — йдеться у заяві.

Німеччина та Нідерланди продовжуватимуть вивчати потенційні можливості для покращення спільної військової підтримки України, зокрема, перевірять можливості спільної закупівлі боєприпасів для ЗСУ.

Вони також зобов'язуються продовжувати чинити тиск на РФ для припинення війни. Зокрема, посилюватиме його шляхом подальших обмежувальних заходів. "Протидія ухилення від санкцій є ключовим пріоритетом, який потребує ефективного обміну та аналізу даних, співпраці з приватним сектором, дипломатичних зусиль та включає додаткові санкції", — йдеться у заяві глав урядів двох країн.

Шольц і Рютте погодилися з необхідністю провести належне, справедливе та незалежне розслідування злочинів, скоєних в Україні. А також судове переслідування винних на національному чи міжнародному рівні. "Не повинно бути безкарності", - йдеться в заяві.
 

Ще на цю тему