Pepsi Cola заробляє гроші в рф, використовуючи оригінальні українські бренди

09:00 28.03.2023

Американська компанія Pepsi Cola використовує для заробітку в Росії оригінальні українські бренди соків «Садочок» та Sandora. 

Попри те, що на початку березня 2022 року компанія заявила про припинення рекламної діяльності та виробництва напоїв у Росії, за увесь минулий рік жодних реальних кроків з продажу заводів у Росії помічено не було. А гучна новина про плани виходу PepsiCo з РФ просто зникла з офіційного сайту компанії, пише ZN.UA.

Уже у квітні 2022 року PepsiCo анонсувала створення лінійки продукції спеціально для Росії "New Cola".

Більше того. Виявилося, що соки з українськими брендами «Садочок» та Sandora з маркуванням «Сделано в России» Pepsi Cola продовжила продавати не лише у РФ, а й на ринках Білорусі, Грузії, Казахстану та інших країн.

Одночасно компанія також не залишила спроб продовжити бізнес в Україні. Для продуктів дитячого харчування, що вироблялись під російським брендом «Агуша», PepsiCo створила нове більш українське ім’я — "Агуня".

За даними проєкту WAR Sponsors, за 2022 рік компанія заплатила у казну Росії 810 мільйонів доларів США.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему