Прем’єр Японії закликатиме Китай до відповідальних дій щодо України

17:40 27.03.2023

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що закликатиме Китай до відповідальних дій щодо України.

Як передає Укрінформ із посиланням на NHK, про це глава уряду Японії заявив сьогодні під час пленарного засідання верхньої палати парламенту, звітуючи про свій нещодавній візит в Україну.

За словами японського прем’єра, «росія не демонструє жодних ознак готовності до поступок, оскільки продовжує атакувати Україну».

Крім того, додав він, переговори залежать лише від волі українського народу і тільки українці вирішуватимуть, чи починати переговори, які визначать майбутнє їхньої країни.

При цьому Кішіда заявив, що закликатиме Пекін діяти відповідально, оскільки Японія продовжує обмінюватися з Китаєм думками щодо ситуації в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішід відвідав Україну 21 березня. Під час візиту він побував у Бучі, де вшанував пам'ять жертв російської агресії.

Президент Володимир Зеленський заявив, що поки не бачив офіційних документів щодо так званого "мирного плану" Китаю і розраховує на підтримку української формули миру.

Зеленський висловив скептицизм щодо пропозиції Китаю з 12 пунктів, у яких містяться заклики до припинення вогню та мирних переговорів між рф та Україною, зазначивши, що на першому місці має бути «повага до суверенітету та територіальної цілісності».

МЗС Китаю у роковини нападу росії на Україну опублікувало свою “позицію щодо політичного врегулювання української кризи”. Документ складається з 12 пунктів.

Ще на цю тему