30 тисяч працівників на "Уралвагонзаводі" роблять лише 20 танків на місяць, нестача напівпровідників є критичною

15:20 27.03.2023

На минулому тижні в Кремлі "відзначились" буквально "погрозою", що рашистський ВПК зможе поставити армії РФ аж 1600 танків, щоб замістити уже раніше отримані втрати.

Про що наприклад у своїх заявах говорили диктатор Путін та один із його соратників Дмітрій Мєдвєдєв.

Щоправда, при цьому всьому лишалось незрозумілим, так це рашисти збираються зробити 1600 танків лише за 1 рік, чи все ж за 3 танки. А яким буде "якісний" склад цього "бронетанкового кулака", показало зокрема те, що рашисти уже перейшли до розконсервації Т-54 і Т-55. А кремлівські пропагандони заговорили взагалі про формування дивізії на Т-34, знятих з постаментів та відновлених на потужностях російського ВПК.


На цьому тлі як мінімум логічно очікувати, що країни Заходу суворіше обмежать санкційний режим проти РФ, аби марення Кремля про 1600 танків так і залишились у віртуальному просторі. При цьому ми можемо прослідкувати ось такий логічний ланцюжок, викладений в західних ЗМІ.

Наприклад, ще наприкінці лютого 2023 року видання Business Insider зазначало в своїй публікації, що зараз персонал "Уралвагонзаводу", флагмана російської бронетанкової промисловості, налічує загалом аж 30 тисяч працівників.


Але при цьому їм не вдається "перескочити" бар’єр виробництва в 20 танків на місяць, бо тут свою роль грає критична нестача напівпровідників, необхідних для виробництва апаратури управління вогнем. Бронетанкові ремонтні заводи РФ за місяць загалом можуть "вижати" до 70 танків, але якість відновлення цих машин – питання насправді дискусійне.


В свою чергу, як пише британське The Telegraph, Європейська Комісія зараз працює над посиленням санкцій проти компаній та суб’єктів, які допомагають РФ контрабандою отримувати напівпровідники, необхідні зокрема для виробництва бронетехніки.

Рашисти приховують завіз напівпровідників під закупкою автомобілів, побутової техніки та фотоапаратів, які після завозу розбираються на комплектуючі. Такі поставки до країни-агресора за останні декілька місяців виросли на 60-80%, і ЄК хоче цей трафік "просадити" максимально, аби країна-агресор не могла більше виготовляти техніку та озброєння для війни проти України.

Врешті, ми говоримо про ці всі речі на тлі того, що Мєдвєдєв для форсування виробництва зброї почав "залякувати" директорів підприємств рашистського ВПК зачитуванням телеграми Сталіна зразка 1941 року. А західні ресурси говорять про начебто "гальмування" ліній по виробництву бронетехніки в РФ через нестачу критично важливих напівпровідників.

Ще на цю тему