Нова Зеландія повідомила Китаю про своє занепокоєння щодо летальної допомоги росії

10:00 27.03.2023

Міністр закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута під час зустрічі зі своїм китайськими колегами висловила Пекіну занепокоєння щодо будь - якого надання смертоносної допомоги для підтримки росії у її війні проти України.

Про це УНН інформує посилаючись на АР.

Деталі

Чотириденна поїздка Махути є першою поїздкою міністра закордонних справ Нової Зеландії до Пекіна з 2018 року.

Її пресслужба докладно розповіла про застережні зауваження Махути в Пекіні, через кілька днів після того, як голова КНР Сі Цзіньпін завершив свою поїздку до Москви, теплу зустріч, під час якої Сі та путін хвалили один одного і говорили про глибоку дружбу.

Щодо війни в Україні, Махута знову заявила про те, що її уряд засуджує незаконне вторгнення Москви, звертаючись до свого колеги Цінь Гана.

Вона також сказала Ван І, нині найвищому зовнішньополітичному чиновнику Комуністичної партії Китаю, що мир і процвітання є очікуваннями всіх сторін. Нова Зеландія підтримує політичне врегулювання суперечок через діалог, йдеться в повідомленні.

Ван сказав, що нагальним завданням є досягнення припинення вогню та відновлення мирних переговорів, і що Китай продовжуватиме відігравати конструктивну роль у сприянні політичному врегулюванню.

Міністри обговорили можливість візиту прем'єр-міністра Нової Зеландії Кріса Хіпкінса до Китаю цього року, додали в офісі.

Ще на цю тему