Рашисти мають низку сценаріїв зі сльозогінним газом та БПЛА, і це насправді серйозна загроза

09:40 27.03.2023

Рашисти використовують сльозогінний газ на полі бою проти наших військових і така тенденція продовжує набирати обертів – деталі про те, як саме окупанти використовують цю зброю розповідають в акаунті Tatarigami_UA у Twitter.

Так, відзначається, що в одному з варіантів рашисти скидують гранати зі сльозогінним газом з безпілотних літальних апаратів – така тактика передусім спрямована на те, щоб змусити бійців покинути свої бліндажі і зрештою отримати тактичну перевагу.

Далі може бути декілька варіантів. В одному з них разом з БПЛА, що несе гранати зі сльозогінним газом, може летіти ще один безпілотник – вже з уламковими гранатами, які скидаються на бійців, що були вимушені покинути свої укриття.

Тактику зі сльозогінним газом окупанти можуть використовувати також і безпосередньо під час атакувальних дій – після того, як бійці залишають бліндажі, ворог застосовує міномети для ударів по їхніх позиціях і зрештою піхотинці штурмують позиції.

Як відзначається, рашисти зазвичай використовують для таких цілей ручні сльозогінні аерозольні гранати К-51 або ж інші засоби, зокрема й саморобні. Окремо акцентується увага на такій небезпеці – не завжди зрозуміло, який саме газ використовується, найважче його ідентифікувати, коли ворог використовує саморобні немарковані пристрої.

Водночас спосіб протидії такій загрозі доволі простий – як стверджується, вже підтверджено, що хороший захист від сльозогінного газу забезпечують звичайні військові протигази.

Теми:

Ще на цю тему