В Україні стартує масове виробництва дронів: уряд затвердив постанову

09:00 25.03.2023

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою передбачається прискорення створення та постачання українських дронів.

Про це повідомив віце-прем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні. Ухвалено дійсно історичну постанову для перемоги, яка значно прискорить створення та постачання вітчизняних дронів на фронт, і головне - створить умови для стрімкого розвитку українського мілтек. У межах Координаційного штабу з виготовлення дронів комплексно попрацювали з усіма українськими виробниками БПЛА. Зібрали їхні болі та блокери і системно рухаємося у вирішенні питань. Разом з Міноборони, Мінекономіки, Мінстратегпром та ДССЗЗІ", - заявив він.

Деталі

Федоров додав, що це рішення дозволить виробникам БПЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. Замість витрачання місяців на непотрібну паперову та бюрократичну роботу — пришвидшений допуск БПЛА до експлуатації, їх закупка та постачання на фронт.

Водночас у Міноборони повідомили, що на сьогодні вже отримало заявки від українських виробників на 75 БПЛА різних типів. 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА вже укладено. У 2023 році Міноборони збільшує закупівлі БПЛА для Збройних Сил України і планує спрямувати на це близько 20 млрд грн.

Ще на цю тему