Прем'єр Грузії заявив про «небезпечний план українізації» його країни

19:40 24.03.2023

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає, що його країні загрожує так званий "план українізації", який полягає у відкритті "другого фронту" на території держави.

Про це, як пише Європейська правда, Гарібашвілі заявив під час виступу на пленарному засіданні парламенту, його цитує Interpress News.

"Реальна небезпека, що стоїть сьогодні перед нашою країною, - це наявний план, змова проти нашої країни, це так званий план українізації", - сказав грузинський прем’єр-міністр.

В ЄС закликали запровадити санкції проти проросійських олігархів у Молдові та Грузії
Гарібашвілі стверджує, що українська влада хотіла використати експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі, аби той знову очолив Грузію і розпочав війну проти Росії.

"Ми не є урядом, налаштованим на війну. Вона (Україна - ЄП) воліла б, щоби при владі був Саакашвілі, який почав би війну проти Росії", - ствердив глава грузинського уряду.

Гарібашвілі сказав, що від початку повномасштабної війни Росії проти України нібито було багато спроб втягнути Грузію у війну.

"Фразу "другий фронт" виголосив секретар Ради національної безпеки та оборони України. Пан Данілов вийшов і сказав, що їхнім бажанням і метою було відкриття "другого фронту" в Грузії. Він також додав, що їхньою метою і завданням було відвернути увагу Росії на іншу країну", - сказав Гарібашвілі.

За його словами, заявлена українською владою мета прямо узгоджується з цілями "п'ятої колони", яка працює проти інтересів Грузії.
 

Теми:

Ще на цю тему