Медведєв вирішив налякати Захід "ядерним апокаліпсисом"

10:20 23.03.2023

Заступник секретаря Ради безпеки Росії Дмитрій Медведєв заявив, що загроза ядерного конфлікту у світі у зв’язку із ситуацією в Україні не минула й навіть зросла.

Про це, як передає "Європейська правда", він заявив в інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ, фрагмент якого виклав у своєму Telegram-каналі.

"Цікавляться, чи минула загроза ядерного конфлікту? Ні, не минула. Вона зросла. Кожен день поставок іноземної зброї в Україну в кінцевому рахунку наближається ось цей самий ядерний апокаліпсис", – заявив Медведєв.

Він додав, що наслідки для Заходу нині "набагато складніші, ніж вони могли б бути", якби вони в грудні 2021 року погодились на російську угоду про нерозширення Північноатлантичного Альянсу й "відсунення" його кордонів до ситуації на 1997 рік.

Востаннє питання російських ядерних погроз порушувалось у лютому у зв’язку з рішенням Москви вийти з Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3).

Західні держави засудили той крок, водночас посол Росії у Великій Британії Андрей Келін заявив, що Москва не планує застосовувати ядерну зброю у війні проти України.

Крім того, нещодавно президент Росії Владімір Путін розкритикував план Британії надати Україні боєприпаси зі збідненим ураном, неправдиво заявивши, що йдеться про зброю з "ядерним компонентом".

Ще на цю тему