Лондон відкорегував санкції проти одного з керівників ФСБ

10:00 23.03.2023

Влада Великобританії відкорегувала список санкцій, прибравши з нього дублікат запису про першого заступника директора ФСБ Сергія Корольова.

Про це йдеться в документі на сайті уряду Сполученого Королівства.

Корольов раніше фігурував у списку санкцій двічі: як член наглядової ради «Росатома» і як заступник директора ФСБ. Тепер британський Мінфін видалив із списку санкцій запис, в якому Корольов фігурував як особа, пов'язана з «Росатомом».

Корольов входить до наглядової ради «Росатому». Він потрапив під санкції у квітні 2022 року, обмеження мали стосувались заборони на в'їзд до Великобританії та заморожування активів, якщо вони є. В обґрунтуваннях Лондон заявив, що Корольов, обіймаючи посаду в «Росатомі», «отримує вигоду за рахунок підтримки російського уряду». 

Держкорпорацію британська влада назвала «частиною стратегічно важливих для російського уряду» енергетичної та оборонної галузей. «Росатом» потрапив під санкції Лондона 24 лютого 2023 року, у річницю початку повномасштабного вторгення в Україні. У компанії у відповідь заявили, що обмеження «ставлять під загрозу міжнародну ядерну безпеку».

Теми:

Ще на цю тему