Британія: Путін може звільнити засуджених із групи Вагнера. Це стане проблемою для Росію

10:40 21.03.2023

Найближчим часом диктатор Володимир Путін може помилувати та звільнити ув'язнених, яких вербували у терористичну групу Вагнера.

Про це повідомили у зведенні розвідки Великої Британії.

Розвідники заявляють, що найближчими тижнями засуджених можуть звільнити, оскільки пік вербування припав на осінь 2022 року, коли ув'язненим пропонувалося пом'якшення вироку після шести місяців "служби".

Зазначається, що хоча приблизно половину завербованих ув'язнених, ймовірно, було вбито або поранено, дані з РФ говорять про те, що Вагнер виконує свою обіцянку звільнити тих, хто вижив.

Британці пишуть, що посвідчення, видані звільненим ув'язненим, були затверджені указами Путіна, проте заборона на вербування нових ув'язнених посилить кадрові проблеми.

Раптовий приплив найчастіше насильницьких правопорушників з недавнім і часто травмуючим бойовим досвідом, ймовірно, стане серйозною проблемою для російського суспільства воєнного часу, резюмували у звіті.

Раніше розвідка повідомляла, що Пригожин все ще входить до оточення Путіна і зберігає свій вплив у РФ.


Вадим Пристайко — велике інтерв’ю про Боріса Джонсона, танки та військову допомогу


3 лютого Офіс генпрокурора повідомив про підозру Пригожину, а також обіцяє притягнути до відповідальності й пересічних вагнерівців.
8 лютого розвідка Естонії висловила думку, що Кадиров та Пригожин борються за владу в Кремлі, а російські еліти не наважуються це робити.
Кадиров відмовився підтримати Пригожина у кампанії проти Міноборони Росії – ISW.

Теми:

Ще на цю тему