Сі Цзіньпін і путін обговорили «українське питання» - Сіньхуа

08:20 21.03.2023

Під час зустрічі глави Китаю Сі Цзіньпіна з президентом рф володимиром путіним обговорювалася ситуація, пов'язана з війною, яку росія веде проти України.

Про це повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі сторони провели поглиблений обмін думками щодо українського питання. Сі Цзіньпін наголосив, що голоси за мир і розум в українському питанні наростають, більшість країн виступають за деескалацію напруженості, за мир і переговори та проти підливання олії у вогонь. Історія показує, що конфлікти зрештою мають вирішуватися шляхом діалогу та переговорів», - ідеться в повідомленні.

Як нагадує у цьому зв’язку державне агентство КНР, нещодавно Пекін оприлюднив спеціальний документ під назвою «Позиція Китаю щодо політичного вирішення української кризи», виступивши, зокрема, проти односторонніх санкцій.


За словами Сі Цзіньпіна, китайська сторона вважає, «що чим складніше, тим більше ми маємо залишати двері відчиненими для світу; чим гостріші протиріччя, тим більше ми не повинні відмовлятися від зусиль для діалогу».

«Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у просуванні політичного вирішення українського питання», - вказується у повідомленні.

Ще на цю тему