Grain from Ukraine: Шостий балкер за гуманітарною програмою готується до відправлення

17:40 20.03.2023

В морському порту Чорноморськ тривають роботи з завантаження балкера Negmar Cicek (прапор — Маршаллові острови), який доставить 30 тис. тонн української пшениці до Ємена. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, повідомляє видання Порти України.

19 березня ввечері балкер Negmar Cicek було пришвартовано в порту «Чорноморськ», а вже станом на 8:00 20 березня на нього було завантажено 7 тис. тонн української пшениці. Це вже шосте судно у межах програми Grain from Ukraine, мета якої — надання української пшениці країнам, які потерпають від голоду”, — вказала прес-служба.

Наприкінці минулого року та початку поточного порти Великої Одеси відправили п’ять суден із 140 тис. тонн гуманітарної пшениці від України для Ефіопії, Сомалі та Кенії. Загалом у межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine наша держава планує відправити до середини 2023 року понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.

Grain from Ukraine — продовольча ініціатива, спрямована на забезпечення зерном країни, які опинилися на межі голоду. Вона реалізується в партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Про фінансову участь у програмі заявили понад 30 держав та Європейський Союз. Обсяг акумульованих коштів, наданих міжнародними партнерами для української ініціативи Grain from Ukraine становить майже $200 млн.

Перше судно Nord Vind (прапор — Барбадос) за цією програмою на початку грудня прибуло до порту Джибуті, звідки 25 тис. тонн пшениці було доставлено мешканцям Ефіопії.
 

Ще на цю тему