Норвезьке агентство допоможе Міноборони України в організації закупівель оборонних матеріалів

14:30 19.03.2023

Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України і Норвезьке оборонне матеріально-технічне агентство (NDMA) підписали угоду про наміри, що передбачає підтримку у створенні організації закупівель оборонних матеріалів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України, передає Цензор.НЕТ.

Як зазначається, угода розрахована на три роки.

"Ця угода про наміри – початок тривалої та плідної співпраці між нашими агентствами. Я вражений тим, що Україна спроможна поставити пріоритет у створення нового відомства в такий важкий воєнний час. Я думаю, що це багато говорить про відданість і професіоналізм, які ви демонструєте, захищаючи свою країну", — цитує сайт NDMA свого директора Гро Джере під час підписання угоди в Осло.

Підписання відбулося в межах візиту Агенції оборонних закупівель МОУ до Норвегії. При цьому влітку минулого року українська сторона відвідала Норвегію саме задля отримання досвіду у створенні організації оборонних закупівель в Україні. А в грудні Українська агенція звернулася до Норвезького агентства за підтримкою для розвитку свого агентства відповідно до західних стандартів і методів роботи.

Таким чином, співпраця також міститиме інформацію про стандарти НАТО і те, як інші країни НАТО здійснюють свої закупівлі.

"Я пишаюся тим, що українська Агенція оборонних закупівель приїхала сюди, щоб повчитися у нас. У той же час делегація дала нам уроки, які ми візьмемо з собою в нашу роботу по розробці", - додала Гро Джере.

"Для нас незмінною є тема створення доброчесності та транспарентності в процедурах закупівель і не тільки. Будь-які ризики корупції мають бути нівельовані, а сектор повинен бути реформований. Довіра партнерів і спільні реформи — найкращий доказ тому, що ми рухаємось у правильному напрямку", — прокоментував подію міністр оборони України Олексій Резніков.
 

Ще на цю тему