МЗС відповіло на візит Путіна до Криму: звільнення півострова – справа часу

08:00 19.03.2023

У МЗС України відреагували на візит президента РФ Владіміра Путіна до окупованого Криму в річницю анексії півострова.

У міністерстві нагадали, що 16 березня виповнилося дев'ять років від дня проведення Росією фейкового "референдуму" у Криму. А 18 березня Кремль оголосив про незаконну анексію півострова. Тоді було підписано так звані "угоди про приєднання Криму до РФ", повыдомляэ ZN.UA.

"Вже дев'ять років поспіль Кримський півострів страждає від злочинного режиму Кремля, який перетворив його на військовий форпост, зону несвободи та утисків, агресії та терору проти всього і всіх, хто знайшов у собі сміливість чинити опір і відстоювати свої демократичні права та цінності. Захоплення Росією півострова. порушив норми міжнародного права. Жодна цивілізована країна світу цього не визнала", - зазначили у міністерстві.

У вересні ж 2022 року РФ намагалася повторити той самий "трюк" під час проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей України.

Читайте також: Путіну шукають наступника, але після рішення Гааги робить це вже не російський президент — розвідка
У МЗС наголосили, що подібні пропагандистські уявлення не мають жодних наслідків для територіального устрою та міжнародно визнаних кордонів України. А визволення всіх територій нашої держави – лише питання часу.

"Більшість територій, на яких вони (референдуми, – Ред.) було проведено у 2022 році, вже звільнено Збройними силами України. Звільнення всіх інших тимчасово окупованих територій теж обов'язково відбудеться. Це – лише справа часу", – нагадали в МЗС.

Попереднього разу на півострові Путін бував у липні 2020 року, тоді він відвідав суднобудівний завод «Затока» у місті Керчі, де дав старт церемонії закладання бойових кораблів для Військово-морського флоту. У грудні 2022 року він приїжджав на Кримський міст, що його ремонтували після вибуху.

RELATED VIDEO
Напередодні МКС видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, а також уповноваженого за президента РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Ще на цю тему