У Тирасполі готують «відповідь» на закон про сепаратизм, ініційований у Кишиневі

09:00 18.03.2023

Так званий "президент" невизнаного "Придністров’я" Вадим Красносельський у п’ятницю заявив, що Тирасполь вживатиме заходів у відповідь на поправки до кримінального кодексу Молдови, які передбачають покарання за сепаратизм.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

За словами Красносельського, поправки про запровадження відповідальності за сепаратизм, ухвалені парламентом Молдови, можуть позначитися на будь-якому жителеві "Придністров'я", бо "навіть сплату податків за бажання розглядатимуть як підтримку сепаратизму".

"Звичайно, ми будемо чинити опір на 100%. Ми не сидимо склавши руки. Ми внесли деякі зміни до нашого кримінального кодексу, які дадуть нам змогу притягнути до відповідальності всіх тих, хто буде застосовувати закон про сепаратизм проти жителів Придністров'я", – заявив він.

Нагадаємо, 2 лютого парламент Молдови у фінальному читанні схвалив зміни до кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за створення незаконних інформаційних структур, заклики до сепаратизму та контакти з іноземними структурами з метою шпигунства та діяльності на шкоду інтересам Молдови, або якщо людина знала про таку діяльність і не повідомила про неї. 

Зміни викликали запитання, яка кількість людей із Придністров’я можуть притягатися до відповідальності за такими звинуваченнями. Очільниця юридичної комісії парламенту заявила, що це не означає загрозу переслідування для мешканців Придністров’я, якщо вони не займалися інформаційною діяльністю на користь відокремлення від Молдови.  

Одразу після схвалення законодавчих змін Тирасполь назвав це "актом агресії", що зриває переговорний процес.
 

Ще на цю тему