Що треба робити з країнами, «які погано поводилися з Україною»: роз'яснення Кулеби

16:00 17.03.2023

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба гостро натякнув на те, які відносини будуватиме наша держава по завершенню війни з тими, хто зараз не допомагає у боротьбі проти російського агресора

Країни, які «погано поводилися з Україною», будуть притягнуті до відповідальності після закінчення війни.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю BBC. 

Міністр пояснив: країни, які не підтримали Україну зараз, які «неправильно поводилися під час цієї війни і погано ставилися до України», заплатять за це ціну у майбутньому.

Хоча наша держава отримала військову та економічну підтримку від західних країн після вторгнення Росії, багато країн Африки, Азії та Південної Америки залишилися осторонь. Деякі з них історично симпатизують Росії, інші стурбовані економічними витратами на війну, а треті вважають, що Захід невиправдано затягує бойові дії.

«Якщо хтось у світі думає, що те, як та чи інша країна поводилася або ставилася до України в найтемніший момент її історії – не буде враховано при побудові майбутніх відносин, то ці люди просто не знають, як працює дипломатія... Війна – це час, коли потрібно робити вибір. І кожен вибір був зафіксований» – підкреслив Дмитро Кулеба.