білорусь буде продавати в росію критично важливі електронні компоненти

15:20 17.03.2023

білорусь і росія сформували базу даних критично важливих електронних компонентів. білоруські підприємства вже почали поставки до Росії, повідомив ЗМІ президент олександр лукашенко.

Пише УНН.

Цитата

"Спільно з російською стороною сформовано перелік критично важливої компонентної бази, яку вироблятимуть на білоруських підприємствах, розроблено дорожню карту з її освоєння. Низку елементів для російських підприємств ми вже почали поставляти", - сказав білоруський президент.

Деталі

лукашенко вважає "шансом" можливість "задовольнити потреби російського ринку після відходу західних підприємств". І повідомив про створення спільного білорусько-російського центру з розробки та виготовлення фотошаблонів. Він переконаний, що це дасть змогу виконувати спільні дослідно-конструкторські роботи та знизити залежність білоруських і російських споживачів від імпортних поставок.

Довідка

Рада ЄС ухвалила десятий пакет санкцій, який став "ще одним поворотом гайки для уряду російської федерації і тих, хто несе відповідальність за агресивну війну росії". Він забороняє експорт в тому числі критично важливих технологій та промислових товарів, таких як нові електронні компоненти, які використовуються в російських системах озброєння, включаючи безпілотники, ракети, гелікоптери, а також конкретні рідкоземельні матеріали, електронні інтегральні схеми та тепловізійні камери.

Ще на цю тему