Російська Gavary Group потрапила до списку санкційних цілей через роботу на ВПК Росії

10:00 17.03.2023

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло російську компанію Gavary Group до списку санкційних цілей через роботу на воєнно-промисловий комплекс РФ, повідомляє НАЗК.

Компанія входить до 10 найбільших постачальників полімерної продукції в РФ, працює на російський воєнно-промисловий комплекс (ВПК) та продовжує постачати свої товари у низку європейських країн, зазначає НАЗК. 

Gavary Group виробляє широкий спектр продукції з полімерів: від килимків для авто до кабельно-провідникового покриття та віброізоляційних матеріалів для залізничних шляхів.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія працює на російський воєнно-промисловий комплекс. Донедавна Gavary Group публічно заявляла, що постачає свою продукцію підсанкційному концерну "Калашников", що є виробником бойової автоматичної та снайперської зброї, а також керованих артилерійських снарядів. Полімери EVA від Gavary також використовують у виробництві спецвзуття, бронежилетів і шоломів для російських солдатів.

Gavary Group відкрито підтримує війну Росії проти України та передає російським солдатам теплі устілки та взуття з EVA полімерів власного виробництва. Каримати бренду Gavary мільйонними партіями продаються та їдуть на фронт.

Водночас компанія продовжує постачати свій товар і на європейський ринок. Зокрема, в Німеччину, Польщу, країни Балтії та Швейцарію. Для цього вона використовує широку мережу дочірніх компаній як на території РФ, так і на теренах держав-членів Європейського Союзу. У Латвії вихідцям з Росії належить підставна компанія Softteh LLC.


Так само Gavary Group продовжує співпрацювати з іноземними постачальниками сировини. Від початку повномасштабного вторгнення компанія імпортувала сировини на понад $9 млн. Серед основних постачальників зустрічаються німецькі, американські, французькі, бельгійські та іспанські компанії.

Наразі НАЗК запустило санкційний процес проти Gavary Group – дані про компанію передані на розгляд Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики.

Теми:

Ще на цю тему