Снайперська зброя і спорядження: Естонія надасть Україні черговий пакет допомоги

17:20 16.03.2023

Естонський уряд 16 березня підтримав пропозицію міністра оборони Ханно Певкура про передання Україні чергового пакета військової допомоги.

Як пише ZN.UA, про це повідомляє Міністерство оборони Естонії.

"Учора разом із нашими союзниками ми обговорювали поточний стан допомоги Україні у форматі "Рамштайн", і зрозуміло, що зайвий час у підтримці України брати нізвідки. Наша велика ініціатива спрямована на спільну закупівлю Європейським Союзом одного мільйона артилерійських снарядів, але ми також маємо продовжувати з іншими цілеспрямованими пакетами допомоги. Звідси наше сьогоднішнє рішення спрямувати цей пакет допомоги, як продовження попереднього, на оснащення спецпідрозділів і снайперів", - сказав Певкур.

До нового пакету допомоги ввійшли: напівавтоматичні гвинтівки, снайперські гвинтівки, оптичні приціли, біноклі, боєприпаси, індивідуальне та спеціальне спорядження, патрульні катери і тепловізори, медичне обладнання. 

В естонському Міноборони уточнили, що передання Україні допомоги не вплине на можливості власних Сил оборони.

За останній рік Естонія надала Україні військову допомогу на суму близько 400 млн євро, що складає 1% ВВП країни. Нещодавно Естонія заявила про передачу Україні всіх своїх 155-мм гаубиць.
 

Ще на цю тему