Окупанти почнуть продаж «націоналізованих» активів українців в Криму у червні

20:20 14.03.2023

Перші т.з. «націоналізовані» об'єкти в окупованому Криму, які раніше належали українським громадянам, планують продавати з червня 2023 року. 

Про це заявив т.з. «глава» тимчасово окупованого півострова Сергій Аксьонов, передає сайт Крим.Реалії з посиланням на росЗМІ.

«Продажі почнуться, як оцінки почнуть виходити. Все продаємо, це принципова позиція. Жодних оренд, концесій – все у продаж... З червня почнемо продавати. Лмше підготовчі роботи нас тримають за термінами. Технічно все, що зможемо, продамо цього року», – сказав чиновник.

Він додав, що в процесі «націоналізації» всі об'єкти розглядаються російською антитерористичною комісією, рішення щодо кожного з них ухвалюється колегіально, що дозволяє виключити ризики рейдерського захоплення майна.

«Все проходить через антитерористичну комісію, через ФСБ, колеги з уряду дивляться... Головне – це наявність чинного українського засновника. Жоден росіянин із російським громадянством під це не потрапляє, лише український громадянин. І якщо є його відкрита позиція та відносини з націоналістами», – додав Аксьонов.

Раніше Аксьонов заявляв, що у Криму грошима від продажу «майна українських бізнесменів» мають намір профінансувати війну Росії проти України.
 

Ще на цю тему