Росія експортує дизпальне у Саудівську Аравію через ship-to-ship операції

16:40 14.03.2023

Росія нарощує свої постачання дизельного пального до Саудівської Аравії. Крім прямих постачань, рф також використовує STS-операції. 

Таким чином експортери російського дизельного пального намагаються заощадити після того, як у лютому ЄС ввів повне ембарго на російські нафтопродукти. Наразі експорт російського дизпального спрямовують в Африку й Азію замість суміжних європейських країн. Як пише usm.media, про це повідомляє Reuters з посиланням на ринкові джерела й дані Refinitiv.

У лютому росія почала прямий експорт дизелю до Саудівської Аравії, спрямувавши близько 190 тис. тонн до портів Рас-Танура і Джидда. Навантаження STS допомагають росії скоротити маршрути й можуть заощадити час, розповів один із трейдерів.

Згідно з даними Refinitiv, близько 99 тис. тонн дизелю, завантажених у лютому в порту Приморськ, перенаправили з судна на судно поблизу порту Каламата на танкер Dimitri. Він прямує до порту Рас-Танура в Саудівській Аравії.

Ще 30 тис. тонн ДП з танкера Butterfly, завантаженого в російському чорноморському порту Туапсе, перевантажили методом STS поблизу порту Каламата на танкер Aether. Він, своєю чергою, відправився до порту Джизан.

Джерела на ринку також повідомили, що російське ДП, яке постачається в Саудівську Аравію, швидше за все перероблять та експортують.
 

Ще на цю тему