Лідер керівної партії Грузії побачив «ліберальний фашизм» у протестах проти закону про «іноагентів»

15:20 14.03.2023

Лідер партії влади Грузії Іраклій Кобахідзе, говорячи про протести проти закону про "іноземних гагентів", заявив про "кампанію ліберального фашизму".

Як повідомляє "Європейська правда", його слова наводить агентство "Новости-Грузия".

"Окрім екстремістських молодіжних політичних угрупувань, в кампанії ліберального фашизму продовжують активно брати участь опозиційні політики, колишні правозахисники, журналісти, які підтримують опозицію, представники громадських організацій та рядові націоналісти, що вкотре підтверджує насильницький характер "Національного руху", - заявив Кобахідзе. 

Він визнав, що на протестах були і "щирі громадяни нашої країни", але сказав, що події "дали викрити екстремістські молодіжні політичні угрупування", зарахувавши до таких, крім ЄНР, партії "Гірчі - більше свободи", "Стратегію Агмашенебелі", "Дроа". 

Кобахідзе також назвав "агентом іноземного впливу" студентський "Клуб Франкліна", через які "ведуть мобілізацію студентів", звинуватив також американську організацію Atlas Network, яку "помітили у втручанні в політичні процеси у багатьох країнах".

Лідер правлячої партії також назвав "реакційними націоналістами" ректорів університетів Вато Лежаву (приватний Вільний університет Тбілісі), Костянтина Топурія (приватний Університет Грузії), політолога Гію Нодія. 

Прем’єр Іраклій Гарібашвілі раніше заявив, що рішення влади "поховати" законопроєкт про іноагентів було єдиним виходом, щоб уникнути дестабілізації, та заявив, що на протестах буцімто працювали підготовлені провокатори від опозиції і обурювався "людьми в сатанинській формі".

Парламент Грузії 10 березня провів офіційну процедуру, яка "вбила" законопроєкт про "іноагентів", що спричинив масові протести.
 

Ще на цю тему