В окупованому Криму прийшли з обшуком до делегата Курултаю у справі про "диверсію" на залізниці

12:00 12.03.2023

У тимчасово окупованому Криму вранці 12 березня російські силовики провели обшук у будинку делегата Курултаю кримськотатарського народу Леммара Юнусова у справі про «диверсію» на залізниці.

Про це повідомляє платформа "Кримська солідарність", повідомляє УНН.

Цитата

«…з обшуком прийшли до делегата Курултаю Леммара Юнусова. Кримськотатарський активіст проживає в селі Урожайне Сімферопольського району Криму. О 7.45 ранку співробітники ФСБ залишили будинок Юнусова. Обшук у будинку кримського татарина спецслужба мотивувала ушкодженням залізниці у Бахчисарайському районі. Ніхто з членів сім'ї не затриманий», - ідеться у повідомленні.

Юнусов розповів, що у всі кімнати не заходили, поверхнево все переглянули, запитання ставили через вибух на залізниці.

«Шукали супутні предмети. Я сказав усе, що ви знайдете, це те, що ви самі принесли. Вони кажуть: "Хочете, самі нас обшукайте". Я говорю — клоунами не будьте. Ніхто вас не обшукуватиме. Обшукувати прийшли ви. За годину впоралися, дуже швидко. Попросили, щоби ніхто не підходив, ніхто не під'їжджав. Нічого вони не виявили», – прокоментував Юнусов.

Раніше, як повідомляло Крим.Реалії, російська ФСБ провела обшук у будинку кримських татар Джемілових у селі Приятне Свідання Бахчисарайського району Криму у зв'язку з пошкодженням залізниці у селі Поштове.

Ще на цю тему