росіяни тримають у Чорному морі один ракетоносій

11:30 11.03.2023

У Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 5 російських кораблів, серед яких один ракетоносій із сімома «Калібрами» на борту.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС України.

«Станом на 11.03.2023 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 5 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет «Калібр» загальний залп до 7 ракет», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Азовському морі знаходиться 1 ворожий корабель; в Середземному морі зменшено чисельність угруповання до 7 ворожих кораблів, з них 3 носія крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 20 ракет, поінформували в ВМС.

Як зазначається, за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 23 судна, з них 7 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Чорного моря – 22 судна, з них 3 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування. Сили оборони України із 48 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр" знищили 34, також ліквідували 4 із 8 запущених дронів-камікадзе.

Ще на цю тему