У Чорному морі - два ракетоносії рф з 16 «Калібрами»

10:20 09.03.2023

росія тримає в Чорному морі два ракетоносії, які споряджені 16 ракетами типу «Калібр».

Про це керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

«З активністю тактичної і стратегічної авіації було зафіксовано й виведення ракетоносіїв. Зараз у Чорному морі перебувають два ракетоносії, які оснащені 16 «Калібрами». Небезпека залишається», - розповіла Гуменюк.

Керівник пресцентру Сил оборони півдня підкреслила, що небезпека не минула, адже загрозою може бути не тільки масований обстріл, а й точкові удари.

За інформацією Гуменюк, характерною ознакою нічної ракетної атаки стало те, що вона була розподілена на хвилі, а безпілотник, збитий над Одещиною, збирав інформацію про влучання між цими хвилями.

«Ворог намагався відволікати ППО й "шахедами" напочатку, потім були застосовані ракети різного типу: це й Х-22, й Х-101, були й пуски Х-59 повітряного базування. Також були застосовані "калібри", які, як правило, спрямовані на об’єкти критичної інфраструктури», - зазначила Гуменюк.

Як повідомлялося, 8 березня росія завела свої ракетоносії в пункти базування.

Цієї ночі росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по Україні. Вибухи зафіксовані в Одесі, Миколаєві, Києві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ще на цю тему