Попри відсутність ракетоносіїв рф у Чорному морі, загроза ударів залишається – Гуменюк

11:20 08.03.2023

Загроза ракетних обстрілів досі залишається, навіть попри те, що ворог завів усі ракетоносії в пункти базування.

Про це керівник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Загроза ударів нікуди не поділась. Навіть незважаючи на те, що всі ракетоносії на даний момент заведено в пункти базування. Вони перед цим кілька діб тримали на бойовому чергуванні у відкритому морі від п'ятьох до трьох, потім двох ракетоносіїв. Так чи інакше грали м'язами, намагалися демонструвати свою присутність і силу", - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що заведення і виведення ракетоносіїв є елементом гібридної війни, коли ворог намагається тримати нас у підвищеній напруженості.

За її словами, для того, щоб ракетоносіям знову вийти на бойове чергування, досить лише кількох годин, тож ситуація може динамічно змінюватися.

"Гіпотетично пуски ракет можливі з пунктів базування, і такі відчайдушні кроки ворог може застосувати, але це дуже небезпечно", - додала Гуменюк.

Як повідомлялося, раніше Гуменюк заявила, що росія змінила тактику завдання ударів по території України - тепер вона атакує з півночі і водночас тримає на півдні ракетоносії та піднімає в повітря авіацію.
 

Ще на цю тему