Антигуа і Барбуда виставлять на аукціон яхту підсанкційного російського олігарха / Фото

10:40 08.03.2023

Уряд Антигуа і Барбуди планує продати суперяхту підсанкційного російського олігарха. Судно залишається покинутим у Карибському морі з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Суперяхта Alfa Nero вартістю 81 млн доларів належить російському олігархові Андрєю Гур’єву. Судно залишається покинутим у гавані Фалмут на Антигуа з лютого 2022 року. Уряд планує виставити яхту на аукціон, оскільки розкішне судно не обслуговується його власником, пише usm.media со ссілкой на The Guardian.

«Повідомлення про продаж Alfa Nero опублікують протягом 10 днів, згідно з законом про примусовий продаж. Якщо власник не вимагатиме судно протягом цього періоду, уряд Антигуа і Барбуди продасть його тому, хто запропонує найвищу ціну», — заявив прем’єр-міністр держави Гастон Браун.

Суперяхта Alfa Nero зареєстрована на Кайманових островах через непрозору офшорну компанію. Судно містить 12-метровий басейн, джакузі, спа-салон, салон краси та гелікоптерний майданчик. Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначило, що Гур’єв купив яхту за 120 млн доларів у 2014 році. Судно неодноразово використовувала родина олігарха. Натомість сам Гур’єв заперечує, що є власником Alfa Nero.

Фото з сайту usm.media

Андрєй Гур’єв — генеральний директор російської компанії з виробництва добрив «ФосАгро». Статки Гур’єва оцінюють у десятки мільярдів доларів. Зараз бізнесмен перебуває під санкціями ЄС, США, Великої Британії, Австралії та Канади.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему