На початку цього року Румунія оголосила про плани закупити ще 150 таких БТР

14:40 07.03.2023

Дочірня компанія ізраїльської Elbit Systems – Elmet International SRL – отримала контракт від General Dynamics European Land Systems (GDELS) на постачання озброєння для румунських бронетранспортерів Piranha V. Контракт на суму 120 млн доларів буде реалізований в Румунії протягом трьох років, йдеться у пресслужбі компанії.

Згідно з контрактом, Elbit Systems має поставити та інтегрувати у бронетранспортери низку систем озброєння. Передусім це безпілотний бойовий модуль UT30 MK2 з 30-мм автоматичною гарматою Bushmaster Mk 44.


Крім того, контракт також передбачає постачання та інтеграцію дистанційно керованого бойового модуля з 12,7-мм кулеметом, а також автономної 120-мм мінометної системи SPEAR.

Нагадаємо, перший контракт на постачання партії БТР Piranha V румунському війську був підписаний у 2017 році – сума контракта становила 930 млн доларів, в рамках якого країна мала отримати 227 бронетранспортерів з частковою локалізацією виробництва.


Водночас вже в лютому цього року стало відомо, що Румунія планує закупити ще 150 цих бронетранспортерів у рамках контракту орієнтовною вартістю 674 млн доларів.

Ще на цю тему