кремль: "Майбутнє Nord Stream – це рішення для всіх акціонерів"

08:00 07.03.2023

кремль вважає, що всі акціонери мають вирішити, чи слід законсервувати газопроводи Nord Stream, пошкоджені внаслідок вибухів минулого року.

Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Джерела, знайомі з планами, повідомили агентству Reuters минулого тижня, що пошкоджені газопроводи «Північний потік-1» та «Північний потік-2», побудовані підконтрольним державі «Газпромом», мають бути закриті та законсервовані, оскільки найближчим часом немає планів щодо їх ремонту чи повторному запуску.

Відповідаючи на запитання на питання, офіційний представник кремля дмитро пєсков сказав: «Звичайно, це рішення, яке має ухвалювати всі акціонери колегіально». Він також заявив, що кремль не даватиме «Газпрому», жодних рекомендацій щодо майбутнього підводних трубопроводів.

Крім «Газпрому», акціонерами Nord Stream AG, швейцарського оператора «Північного потоку-1», є Engie, Gasunie, Wintershall DEA та E.ON.

«Північний потік-1» і «Північний потік-2», кожен з яких складається з двох труб, були побудовані «Газпромом»,для перекачування 110 мільярдів кубометрів природного газу на рік до Німеччини дном Балтійського моря.

Три з чотирьох труб було підірвано незрозумілими вибухами у вересні, а одна з труб «Північного потоку-2» залишилася цілою.

«Газпром» заявив, що технічно можливо відремонтувати розірвані трубопроводи, але два джерела Reuters, знайомі з планами, заявили, що Москва не бачить особливих перспектив покращення відносин із Заходом у найближчому майбутньому, достатнього для того, щоб трубопроводи знадобилися.

Європа різко скоротила імпорт енергоносіїв із росії за останній рік після рішення Москви напасти на Україну.

Ще на цю тему