Прокурор АРК: «Окупанти почали агресивніше реагувати на все українське в Криму»

19:00 06.03.2023

Російська окупаційна влада в Криму «почала агресивніше реагувати на все українське» після невдач рашістської армії на фронті. 

Про це повідомив прокурор АР Крим і Севастополя Ігор Поночевний, пише Крим.Реалії

«Репресії та переслідування, які розпочалися на півострові ще з кінця 2014 – початку 2015 років, тривають. Після окупації у Криму ще деякий час тривав перехідний період. А от коли росіяни повністю встановили свою владу, призначили суддів і правоохоронців – репресивна машина запрацювала на повну», – повідомив Поночовний.

За його словами, за 9 років з моменту російської анексії Криму всі, хто так чи інакше виступав із проукраїнською позицією, чинив спротив окупації, вже або опинилися за ґратами, або були змушені залишити півострів.

При цьому український прокурор зазначив, що «стало приємним здивуванням» те, що з початку повномасштабного вторгнення в Криму почали виявлятися ті проукраїнські активісти, про які «не чули і не знали багато років».

У Росії та на окупованих нею територіях продовжують переслідувати проукраїнськи налаштованих жителів. Зокрема проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-канал публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за «дискредитацію» армії РФ. Українська прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно Таліпова за статтею «розпалювання національної ворожнечі та ненависті».
 

Ще на цю тему