На складах у Придністров’ї лишилося 18 тис тонн непридатних для застосування боєприпасів - депутат Держдуми рф

08:20 06.03.2023

Придатних боєприпасів на складах в Ковбасні в тимчасово окупованому РФ Придністров’ї практично не лишилось.

Про це повідомив у телеграм-каналі депутат Держдуми РФ Віктор Алксніс, інформує Цензор.НЕТ.

"Із 42 тисяч тонн було вивезено 24 тисячі тонн. На складах лишилося близько 18 тисяч тонн. В основному застарілих боєприпасів періоду Великої Вітчизняної війни, боєприпасів зі строками зберігання і непридатних для застосування. Залишилася велика кількість авіаційних бомб. Залишилося небагато несправної бронетехніки застарілих зразків", - пише він.

Тому, за його словами, розпалювати пристрасті навколо складів у Ковбасні навряд чи варто.

"Жодної екологічної катастрофи та серйозних руйнувань навіть у разі їх вибуху не буде", - зауважує російський депутат. Втім, він, у дусі російської пропаганди, допускає, що Україна нібито може атакувати Придністров’я.

"І трагічна реальність у тому, що нічого протиставити цій прийдешній атаці на Придністров'я РФ не зможе. І сотні тисяч громадян Росії, які там проживають, а також наші військовослужбовці, які проходять там військову службу в Оперативній групі російських військ перетворилися на заручників. І навіть смертників. А найголовніше - посади, прізвища, імена та по батькові людей у керівництві Росії та у командуванні російської армії, які довели ситуацію до цього, загальновідомі. Але ніхто з них до відповідальності не притягнений", - резюмує він.

"Депутат Держдуми РФ Віктор Алксніс розповів про стан зберігання боєприпасів у тимчасово окупованому РФ Придністров’ї, та про нездатність російського угруповання чинити опір у разі проведення демілітаризації цього регіону Молдови за участі України. Російські арсенали у Придністров’ї та військові бази порушують умови перебування на території Молдови та загрожують Одеській області України, це джерело тероризму та нелегального обігу зброї, наркотиків, цигарок, спирту у Європі. Демілітаризація Придністров’я значно підвищить безпеку України. Старі боєприпаси мають знаходитись під контролем адекватних людей, а не російських військових злочинців", - прокоментував публікацію головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.