Українські пілоти складають тести на військовій базі США

15:30 05.03.2023

Двоє українських пілотів складають тести на американській військовій базі в Тусоні з метою оцінки їхніх можливостей навчитися керувати винищувачами F-16.

Про це повідомляє NBC із посиланням на двох конгресменів і високопоставленого американського чиновника, пише група Інформаційний спротив.

За словами посадовців, навички українців оцінюються на симуляторах на американській військовій базі в Тусоні, штат Арізона, і незабаром до них може приєднатися більше їхніх колег-пілотів.

Видання зазначає, що влада США схвалила приїзд ще до 10 українських пілотів для отримання такої ж оцінки вже цього місяця.

Прибуття перших двох пілотів знаменує собою перший випадок, коли українські пілоти поїхали до США, щоб їхні навички оцінили американські військові інструктори. За словами посадовців, цей захід має подвійну мету: покращити навички пілотів та оцінити, скільки часу може зайняти належна програма підготовки.

“Програма полягає в оцінці їхніх здібностей як пілотів, щоб ми могли краще порадити їм, як використовувати можливості, які вони мають і які ми їм надали”, – сказав представник адміністрації.
 

Ще на цю тему