НАТО розпочинає програму підвищення кваліфікації для держслужбовців Молдови

16:00 03.03.2023

Північноатлантичний Альянс і Молдова у вівторок започаткували Програму професійного розвитку для молдовських державних службовців і установ сектору безпеки і оборони.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу НАТО.

Метою Програми професійного розвитку НАТО-Молдова, створеної на запит Кишинева, є посилення професійного розвитку цивільного персоналу і потенціалу державної служби в секторі оборони і безпеки.

Програма передбачає такі можливості професійного розвитку, як тренінги, курси, стажування і навчальні візити, які дозволять учасникам отримати більше знань і практичного досвіду. Заходи організовуються Офісом зв'язку НАТО в Кишиневі в тісній координації з молдовськими установами.

НАТО підтримує програму через Цільовий фонд з розбудови оборонного потенціалу, який фінансується країнами-членами і партнерами Альянсу, зокрема Чехією, Німеччиною, Люксембургом, Польщею, Словаччиною, Великою Британією, Фінляндією, Швецією і Швейцарією.

"У нинішніх умовах і з огляду на досвід нещодавніх криз необхідно дивитися на безпеку під широким кутом зору. Ця програма допоможе Молдові розвивати свої можливості і сприятиме координації між інституціями з питань безпеки", – заявив державний секретар державної канцелярії Молдови Адріан Белуцел.

Молдова не є членом НАТО, але співпрацює з Альянсом. У грудні 2022 року представник Молдови вперше взяв участь у міністерській зустрічі НАТО в Бухаресті. Водночас наразі більшість громадян Молдови висловилися б проти вступу республіки до НАТО на референдумі.

Теми:

Ще на цю тему