Румунія може направити до Молдови фахівців для прискорення її руху в ЄС

09:40 02.03.2023

Прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан під час візиту до Бухареста обговорив із румунським візаві Ніколае Чуке можливість направити до Кишинева експертів для консультацій держустанов у процесі інтеграції в ЄС.

Про це, як повідомляє Європейська правда з посиланням на NewsMaker, Речан розповів на пресконференції в Бухаресті в середу після зустрічі з Чуке.

"Обговорили з прем'єр-міністром можливість тимчасово направити експертів із Бухареста в галузі сільського господарства, транспорту, навколишнього середовища для консультацій наших установ у процесі вступу до ЄС. Цей досвід необхідний Кишиневу і допоможе процесу інтеграції Молдови в Європейський Союз", – сказав молдовський прем’єр.

Він також закликав молдавських і румунських підприємців розширювати свій бізнес і використовувати наявний і майбутній економічний потенціал.

"Скоро у нас навіть будуть інтегровані фінансові ринки, і, відповідно, бухарестський ринок капіталу буде доступним із Кишинева. Наші бізнесмени говорять однією мовою, наші підприємства говорять однією мовою", – додав Речан.

Своєю чергою Чуке повідомив, що Румунія хоче збільшити інвестиції в Молдову.

"Є великий потенціал для співпраці, і я вважаю, що економічна і торговельна сфера може принести користь і румунським громадянам, і громадянам Молдови. Нам потрібна соціально-економічна стабільність", – сказав прем'єр-міністр Румунії.

Нагадаємо, вже колишня прем’єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця вислювлювала сподівання, що вже цього року розпочне переговори про вступ до Європейського Союзу. А президентка Молдови Мая Санду вважає, що її країна має стати членом ЄС до кінця цього десятиліття.
 

Ще на цю тему