Моряки зможуть отримувати документи через портал «Дія»

17:20 28.02.2023

Міністерство інфраструктури та Адміністрація судноплавства спільно з міжнародними партнерами завершує розробку онлайн-системи реєстрації та видачі документів моряків. 

Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко, пише виданя Порти України.

Оскільки розв’язана Росією війна завдає значної шкоди українській економіці, важливо, щоб моряки могли швидко та безперешкодно отримувати посвідчення, необхідні для подальшої роботи за кордоном в умовах воєнного стану. Спільно з UKaid і Міністерством інфраструктури України, USAID працює над розробкою онлайн-системи реєстрації для моряків. Після того, як ця система запрацює, вони зможуть отримувати посвідчувальні документи через портал «Дія»”, — написав Ігнатенко у Telegram.

За його словами, спрощення для близько 150 тис. українських моряків процедур, що дозволяють продовжувати роботу за межами України, допоможе їм і далі отримувати доходи за кордоном і робити свій внесок до відновлення української економіки від наслідків розв’язаної Росією війни.

За даними Конференції ООН з питань торгівлі та розвитку (UNCTAD), у 2021 році Україна посідала шосте місце у світі за кількістю працюючих моряків. Це понад 4% працівників світової морської галузі. У 2021 році понад 150 тис. українських моряків переказали в Україну близько $4 млрд.
 

Ще на цю тему