Страховики винні судновласникам понад 500 млн доларів через війну в Україні

11:40 28.02.2023

Страховики стикаються з претензіями за понад 60 комерційних суден, які досі залишаються заблокованими в Україні через війну.

На початку повномасштабного вторгнення понад 90 торговельних суден і близько 2 тис. членів екіпажу залишились в Україні та не могли покинути порти через бойові дії. Згідно з оцінками, наразі від 40 до 60 суден заблоковані в українських портах. Відтак, власники можуть вимагати від своїх страховиків повну компенсацію за судна, які простоюють протягом року, пише USM.media.

Загальна вартість суден, що застрягли в українських портах сягає 500 млн доларів, повідомляє Reuters із посиланням на високопоставлене джерело в галузі.

Попри військові успіхи України, більшість портів все ще потерпають від бойових дій, а плавучі міни навколо Чорного моря додають ризику. Зараз понад 300 моряків досі залишаються заблокованими в українських портах. Генеральний секретар Міжнародної морської організації Кітак Лім заявив у п’ятницю, що робить все можливе для безпечного виходу суден і моряків, які залишились у зоні бойових дій.

Нагадаємо, Україна відшкодує можливі збитки для цивільних суден, які заходять в її порти .

Ще на цю тему