ФСБ рф затримала в окупованому Севастополі нібито «агентів спецслужб України» 

10:00 28.02.2023

Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ заявила, що затримала в окупованому Севастополі нібито «агентів спецслужб України» за підозрою у «наведенні на військові об'єкти».

Про це повідомляє російське державне інформагентство, пише Центр журналістських розслідувань.

За версією російських силовиків, двоє жителів Севастополя 1995 та 1979 років народження, громадян РФ, нібито були «навідниками, які вступили у зв’язок з іноземними спецслужбами».

ФСБ повідомляє: «Встановили ініціативно зв’язок з українськими спецслужбами з метою передачі інформації за грошову винагороду про розташування об’єктів Міноборони Російської Федерації, витік за кордон яких міг завдати шкоди обороноздатності країни».

Російські силовики запевняють, що чоловік 1979 року народження нібито «виконував розвідувальні завдання СБУ щодо збору даних про місцезнаходження військових об’єктів і передавав за допомогою електронної пошти цю інформацію з дотриманням заходів конспірації».

Другий підозрюваний «особисті наміри щодо конфіденційної співпраці зі Службою зовнішньої розвідки України» нібито «підтвердив у розмові по телефону, проте передати відомості не встиг через незалежні від нього обставини».

У ФСБ додали, що слідчим відділом порушено кримінальні справи за ст. 275.1 «Співпраця на конфіденційній основі з іноземною державою» та ст. 275 «Державна зрада» Кримінального Кодексу Росії.

Санкція першої статті передбачає до 8 років позбавлення волі, другої статті – до 20 років. Запобіжний захід підозрюваним обрали у вигляді взяття під варту на два місяці.

У небі над окупованим Севастополем 16 січня фіксували гучні вибухи. Окупанти заявили про успішну роботу російської ППО.
 

Ще на цю тему