Трьом капітанам російських суден оголосили підозри за перевезення награбованого в Україні зерна

13:40 27.02.2023

Трьом капітанам російських суден, які торік заходили до порту м. Севастополя та вантажили судна награбованим українським зерном, прокуратура оголосила підозри. 

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АРК та м. Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозри ще трьом громадянам рф, які причетні до перевезення награбованого окупантами українського збіжжя», - повідомили в прокуратурі.

Йдеться про капітанів суден «Сормовский-48», «Вера» та «Федор». У 2022 році вони неодноразово заходили до закритого морського торговельного порту «Севастополь», де завантажували свої судна награбованим українським зерном, наголосили у прокуратурі.

Капітани періодично вимикали автоматичну ідентифікаційну систему та вносили до неї фіктивні відомості щодо курсу суден, які прямували нібито в порти росії, а не в закриті порти тимчасово окупованого Криму.

Їхні дії кваліфіковано за фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

Підозрюваним загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як зазначається, у рамках цього кейсу прокуратура АРК повідомила про підозри окупаційному міністру «сільського господарства Республіки Крим», директору компанії-власниці кораблів рф та шістьом капітанам російських суден (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

Як повідомлялося, з тимчасово окупованих регіонів України росією викрадено пшениці щонайменше на $1 мільярд.

Ще на цю тему